Contact

  • Sharebar

Crosul dedicat veteranilor de război „VeteRUN” - CENTENAR este organizat în ciclul manifestărilor dedicate sărbătoririi Centenarului României, a Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie) și Zilei Victoriei (9 mai).

În ultimii patru ani, Ministerul Apărării Naţionale a derulat campanii de informare pentru a readuce în atenţia publică obligația morală de a cinsti veteranii din cele două războaie mondiale și veteranii din teatrele de operații.

În cadrul activităților dedicate “Centenarului Marii Uniri”, Ministerul Apărării Naționale va organiza o serie de manifestări culturale și artistice, cu caracter simbolic, precum și alte acțiuni cu tematică specifică pentru cinstirea eroismului, jertfelor şi memoriei celor căzuţi în lupte.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi).

În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.


© 2016-2018 Ministerul Apărării Naţionale Adresa: Strada Izvor, nr.110, sector 5 Bucureşti, România Email: contact.veterun@gmail.com

Location map

Parteneri

Sponsori