Contact

  • Sharebar

Crosul dedicat veteranilor de război „VeteRUN” este organizat în ciclul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie) și Zilei Victoriei (9 mai).

În ultimii ani, Ministerul Apărării Naţionale împreună cu partenerii acestuia au derulat campanii de informare pentru a readuce în atenţia publică obligația morală de a cinsti veteranii din cele două războaie mondiale și veteranii din teatrele de operații.

În cadrul activităților dedicate sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie) și Zilei Victoriei (9 mai), Ministerul Apărării Naționale organizeaza o serie de manifestări culturale și artistice, cu caracter simbolic, precum și alte acțiuni cu tematică specifică pentru cinstirea eroismului, jertfelor şi memoriei celor căzuţi în lupte.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi).

În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 4 616  de veterani de război, circa 126 de văduve de război şi în jur de 45 891 de văduve de veterani de război.

Location map

Parteneri

Sponsori