Regulament - Crosul „VeteRUN”- 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, ediția a V-a, Bucureşti

  • Sharebar

REGULAMENT ŞI INFORMAŢII
I. ORGANIZATORI: MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE cu sprijinul Asociației Naționale a Veteranilor de Război
Adresa poştală: Bucureşti, str. Izvor nr. 110, sector 5, cod poştal 050561
E-mail: contact.veterun@gmail.com
Site eveniment: http://veterun.armataromaniei.ro/
Pagina Facebook: Crosul VeteRUN

II. DATA ŞI LOCAŢIA
Bucureşti, punct de START/SOSIRE – Traseul Crosului „VeteRUN
Programul complet al curselor este detaliat pe pagina Program.

III. DESCRIEREA TEHNICĂ A CROSULUI
Traseul Crosului „VeteRUN”- 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, ediția a V-a, București 2020, este de aproximativ 6,7 km, complet asfaltat.

IV. CROSUL COPIILOR – între 0,6 – 0,8 Km, pe categorii de vârste.
Categoriile de vârstă (fete şi băieţi) sunt următoarele:
- 7-10 ani - distanţă de aproximativ 0,6 km;
- 11-14 ani - distanţă de aproximativ 0,8 km.
Fiecare categorie de vârstă are START separat – verificaţi paginile Program şi Traseu
Vor fi premiate/premiaţi primele/primii trei alergătoare/alergători din fiecare categorie de vârstă.
4.1. Condiţii de participare
Condiţii pe care fiecare alergător trebuie să le îndeplinească pentru a participa la cros şi pentru a primi kitul de concurs (tricou și număr de concurs):
- Să aibă cel puţin 7 ani împliniţi şi să nu fi împlinit 15 ani în ziua cursei;
- Să se înscrie la cros;
- Copiii să fie însoţiţi la ridicarea kitului de concurs de un adult – părinte sau tutore, care va prezenta un act de identitate valid, certificat de naştere al copilului/act de identitate al acestuia şi va semna Declaratie_pe_propria_raspundere_de_participare_minori.pdf la Crosul VeteRUN - 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, ediția a V-a, București 2020.
- Părintele sau tutorele să îşi asume responsabilitatea participării copilului/copiilor la cros. Organizatorul nu poate fi responsabil pentru niciun fel de accident sau pagubă pe care alergătorul le-ar putea întâmpina sau provoca, involuntar/voluntar, în timpul competiţiei;
- Copiii vor alerga singuri, fără părinte sau tutore, cu excepţia copiilor cu deficiențe locomotorii.
4.2. Descrierea traseului
Se porneşte de la linia de START, din apropierea Pieţei Presei Libere, intrarea Parcului Herăstrău-proximitatea Pavilionului H, se continuă pe Şoseaua Kiseleff până la locul semnalizat pentru întoarcere pentru fiecare cursă în parte şi se continuă până la linia de SOSIRE.

V. CROSUL ADOLESCENŢILOR – aproximativ 1 km
Categoria de vârstă 15-17 ani.
Crosul va începe potrivit programului detaliat pe pagina Program. Vor fi premiaţi primii trei alergători/alergătoare.
5.1. Condiţii de participare
Condiţii pe care fiecare alergător trebuie să le îndeplinească pentru a participa la cros şi pentru a primi kitul de concurs (tricou și număr de concurs):
- Să aibă cel puţin 15 ani împliniţi şi să nu fi împlinit 18 ani în ziua cursei;
- Să se înscrie la cros;
- Să prezinte un act de identitate pentru verificare la ridicarea kitului de concurs;
- Să prezinte Declaratie_pe_propria_raspundere_de_participare_minori.pdf la Crosul VeteRUN – 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, ediția a V-a, Bucureşti 2020, semnată de părinte/tutore privind participarea sa la cros. Organizatorul nu poate fi responsabil pentru niciun fel de accident sau pagubă pe care alergătorul le-ar putea întâmpina sau provoca, involuntar/voluntar, în timpul competiţiei.
5.2. Descrierea traseului
Se porneşte de la linia de START, din apropierea Pieţei Presei Libere, intrarea Parcului Herăstrău-proximitatea Pavilionului H, se continuă pe Şoseaua Kiseleff pe o distanţă de aproximativ 0,5 km până la locul semnalizat pentru întoarcere şi se continuă până la linia de SOSIRE.

VI. CROSUL ADULŢILOR – aproximativ 6,7 Km
Categoriile de vârstă (masculin şi feminin) sunt următoarele:
- 18 – 35 ani, 36 - 50 ani şi 51 şi mai mult – distanţa de aproximativ 6,7 Km;
Crosul adulţilor va începe potrivit programului detaliat pe paginile Program şi Traseu. Vor fi premiaţi primii trei alergători/alergătoare sosiţi, pe grupe de vârstă.
6.1. Condiţii de participare
Condiţii pe care fiecare alergător trebuie să le îndeplinească pentru a participa la cros şi pentru a primi kitul de concurs (tricou și număr de concurs):
- Să aibă cel puţin 18 ani împliniţi în ziua cursei;
- Să se înscrie la cros;
- Să prezinte un act de identitate pentru verificare la ridicarea kitului de concurs;
- Să semneze Declaratie_pe_propria_raspundere_de_participare.pdf la Crosul VeteRUN – 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, ediția a V-a, Bucureşti 2020;
- Să îşi asume responsabilitatea pentru participarea sa la cursă. Organizatorul nu poate fi responsabil pentru niciun fel de accident sau pagubă pe care alergătorul le-ar putea întâmpina sau provoca, involuntar/voluntar, în timpul competiţiei.
6.2. Descrierea traseului
Se porneşte de la linia de START, din apropierea Pieţei Presei Libere, intrarea Parcului Herăstrău-proximitatea Pavilionului H, se continuă pe Şoseaua Kiseleff, pentru aprox. 2,7 km pe lângă Arcul de Triumf, până la Piaţa Victoriei. Se ocoleşte stânga pe culoarul marcat, se intră pe Bd. Aviatorilor, se continuă aprox. 1,5 km până la Piaţa Charles de Gaulle, se ocoleşte stânga pe Bd. Mareşal Constantin Prezan până la Arcul de Triumf, se ocoleşte prin dreapta Arcului de Triumf şi se intră din nou pe Şoseaua Kiseleff, până la linia de SOSIRE.

VII. CROSUL PERSOANELOR CU DEFICIENŢE LOCOMOTORII CARE SE DEPLASEAZĂ ÎN FOTOLII RULANTE - aproximativ 1 km
Crosul persoanelor cu deficienţe locomotorii va începe potrivit programului detaliat pe paginile  Program  şi Traseu. Vor fi premiaţi primii trei alergători sosiţi.
 7.1. Condiţii de participare
Condiţii pe care fiecare competitor trebuie să le îndeplinească pentru a participa la cros şi pentru a primi kitul de concurs (tricou și număr de concurs):
- Să aibă cel puţin 18 ani împliniţi în ziua cursei;
- Să se înscrie la cros;                                  
- La ridicarea kitului de concurs trebuie să prezinte un act de identitate pentru verificare și să pună la dispoziția organizatorilor adeverinţă medicală din care să rezulte că sunt apţi medical pentru efort fizic – cros;
- Să semneze Declaratie_pe_propria_raspundere_de_participare.pdf la Crosul VeteRUN – 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, ediția a V-a, Bucureşti 2020;
- Să folosească propriul său fotoliu rulant și se va autopropulsa pe perioada desfășurării competiției. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea să asigure fotolii rulante pentru participarea persoanelor cu deficiențe locomotorii;
- Să poarte pe toată durata cursei căști de protecție certificate (de tipul celor folosite în ciclism) și numărul de concurs alocat de organizatori;
- Să fie atenți să se deplaseze în siguranță când depășesc sau sunt depășiți de ceilalți participanți;
- Să termine cursa și să treacă linia de sosire fără ajutor din partea altor participanți sau a spectatorilor. În cazul în care un competitor primește ajutor, acesta nu este eligibil la podium;
- Să îşi asume responsabilitatea pentru participarea sa la cursă. Organizatorul nu poate fi responsabil pentru niciun fel de accident sau pagubă pe care competitorul la cros le-ar putea întâmpina sau provoca, involuntar/voluntar, în timpul competiţiei. În situații de urgență sunt asigurate măsurile de prim ajutor.
 7.2. Descrierea traseului
Se porneşte de la linia de START, din apropierea Pieţei Presei Libere, intrarea Parcului Herăstrău-proximitatea Pavilionului H, se continuă pe Şoseaua Kiseleff pe o distanţă de aproximativ 0,5 km până la locul semnalizat pentru întoarcere şi se continuă până la linia de SOSIRE.
 
VIII. ÎNSCRIERE, CONDIŢII
8.1. Înscrierea în sistemul online se face în perioada ZZ.LL-ZZ.LL.AAAA, ora 08:00.
8.2. Se pot face înscrieri și la Palatul Cercului Militar Naţional, str. Constantin Mille nr. 1, în perioada ZZ.LL-ZZ.LL.AAAA, între orele 12:00 – 20:00, iar pe data de 17.05.2020, între orele 07:30-09:00 la intrarea în Parcul Herăstrău - Pavilionul H.
8.3. Participarea la acest eveniment este GRATUITĂ.
DORITORII/PARTICIPANȚII POT SUSȚINE VETERANII DE RĂZBOI PRINTR-O SPONSORIZARE SAU PRINTR-O DONAȚIE ÎN CONTUL: 
ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A VETERANILOR DE RĂZBOI,
CIF 4532345,
Cont RON RO89BRDE441SV59069894410,
Banca BRD,
Descriere plată: DONAȚIE VeteRUN - ediția a V-a, București 2020.

IX. PROGRAM ŞI CONDIŢII PENTRU RIDICAREA KITURILOR 
9.1. Program
Alergătorii înscrişi online până pe data de ZZ.LL.AAAA, ora 08:00, pot ridica kiturile de concurs de la punctul de ridicare amenajat la Palatul Cercului Militar Naţional (str. Constantin Mille nr. 1), în perioada ZZ.LL-ZZ.LL.AAAA, între orele 12:00 – 20:00 și pe data de ZZ.LL.AAAA, între orele 07:30-09:00 de la intrarea  în Parcul Herăstrău - Pavilionul H.
9.2. Condiţii pentru ridicarea kiturilor de concurs
Alergătorii înscrişi vor prezenta un document de identitate (organizatorii îl verifică şi îl înapoiază imediat posesorului) şi vor semna Declaratie_pe_propria_raspundere_de_participare.pdf la Crosul VeteRUN – 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, ediția a V-a, Bucureşti 2020 /Declaratie_pe_propria_raspundere_de_participare_minori.pdf la Crosul VeteRUN - 75 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, ediția a V-a, Bucureşti 2020.

X. REGULI PENTRU DESFĂŞURAREA CROSULUI
Cursele nu vor fi cronometrate şi vor fi premiaţi primii trei alergători de la fiecare cursă, pe grupe de vârstă şi gen.
Alergătorii care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi DESCALIFICAȚI.
Este responsabilitatea alergătorului să poarte numărul de concurs pe tricou, pe partea din faţă. Cei care participă la cursă fără a avea număr de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului nu pot fi premiaţi.
Nu este posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului (inclusiv în cazul pierderii) şi nici schimbarea numerelor de concurs între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.
Alergătorii sunt obligați ca după trecerea liniei de SOSIRE să se prezinte la masa arbitrilor pentru VALIDARE. Participanții NEVALIDAȚI nu vor fi declarați câștigători.
Concurenților le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfășurare a competiției sub sancțiunea descalificării din competiție. Aceștia vor putea folosi coșurile de gunoi amplasate în zonă sau sacii de gunoi menajer puși la dispoziție de către organizatori în zona START/ SOSIRE. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deșeurilor și depunerea acestora în containerele aflate în zonă.
Este interzisă participarea la competiție/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/ droguri sau care se află sub influența acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant – lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a evenimentului. Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de către organizatori, cu sprijinul organelor de ordine publică.

XI. LIMITA DE TIMP - REDESCHIDEREA TRAFICULUI
Cursele se vor desfăşura în intervalul orar 10:00 – 12:00, potrivit paginii Program.
Alergătorii care ajung la SOSIRE după acest interval de timp nu vor fi incluşi în clasament.
LA ORA 13.00, TOATE STRĂZILE VOR FI REDESCHISE TRAFICULUI IAR ORGANIZATORII NU VOR MAI GARANTA SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR.

XII. PREMII OFICIALE
Festivitatea de premiere va avea loc în ziua competiţiei, după terminarea tuturor curselor. Pentru programul complet vizitaţi pagina Program. Primilor trei clasați la fiecare categorie de alergători li se vor oferi premii din partea organizatorilor și sponsorilor.

XIII. ALTE DETALII ORGANIZATORICE
13.1. Organizatorul va pune la dispoziţia personalului participant două corturi (unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi) unde alergătorii îşi pot schimba echipamentul înainte şi după cursă.
Este interzisă depozitarea obiectelor personale de orice natură în cortul vestiar.
Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru furtul, distrugerea sau pierderea obiectelor personale.
13.2. Organizatorul va pune la dispoziţia personalului participant puncte de prim-ajutor, toalete ecologice şi puncte de hidratare.
Ambulanţele poziţionate la punctele de prim-ajutor vor fi anunţate de către arbitrii de pe traseu în cazul accidentării alergătorilor pe circuit şi vor interveni de urgenţă.

XIV. DREPTURI DE AUTOR
Datele personale necesare înscrierii, incidente Regulamentului nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, vor fi arhivate temporar pe medii de stocare a informațiilor ce asigură o maximă protecție a acestora, iar după finalizarea evenimentului organizatorul se obligă să le șteargă prin metode specifice, astfel încât acestea să nu mai poată fi recuperate/valorificate.
Prin înscrierea în competiţie, toţi participanţii autorizează organizatorii, inclusiv partenerii evenimentului să folosească şi să reproducă orice material sau declaraţie audio-video conţinând imagini cu aceştia de pe timpul desfășurării evenimentului. 
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul evenimentului în situaţii neprevăzute.

Pentru mai multe informații legate de această declarație sau de protecția datelor cu caracter personal de către organizator, adresati-vă persoanei responsabile la adresa contact.veterun@gmail.com.

 

Parteneri

Sponsori